چگونه کنکور دهیم؟
مهارت کنکور دادن
پیش از آنکه مهارت کنکور دادن را به شما آموزش دهیم، لازم است بدانید برای به کار بردن مهارت ها در جلسه کنکور، باید در این مدت زمان باقی مانده به تمرین آن ها بپردازید.
مهارت کنکور دادن، یعنی مدیرت زمان و کنترل آزمون در داوطلب بوده و در جلسه آزمون بتواند شرایط خود و آزمون را به طور نسبی مدیریت کند.
برای مدیریت آزمون باید به سه مورد توجه داشت:
- مدیریت شرایط روحی
- مدیریت سوالات
- مدیریت زمان
مدیریت شرایط روحی
برای توضیح مدیریت شرایط روحی، با یک مثال شروع می کنیم:
در جلسه کنکور، بعد از دریافت دفترچه دروس اختصاصی، سوالات درس شیمی را مشاهده می کنید و متوجه می شوید پنج سوال اول را به دلیل سخت بودن سوالات، نمی توانید حل کنید، در چنین شرایطی خود را سرزنش و سرکوب نکنید، چرا که سال هاست طراحان کنکور با این شیوه توانسته اند روحیه و انگیزه تعداد بالایی از داوطلبان را در همان ابتدای آزمون از بین ببرند.
پس موفقیت شامل داوطلبی می شود که در چنین شرایطی، با رو به رو شدن با سوالات سخت یک درس، بگوید برای همه این سوالات سخت است و همه نمی توانند این 5 تست را بزنند.
با این کار علاوه بر حفظ روحیه خود، انگیزه خود را برای زدن تست های بعدی و تست های دروس دیگر حفظ می کنید.
پس زمانی که با چنین سوالاتی رو به رو شدید، با انگیزه مضاعف سراغ تست های بعدی رفته و زمان خود را برای فکر کردن به ناتوانی ها و سرزنش بود تلف نکنید.
مدیریت سوالات
قبل از حضور در آزمون، باید برای خود ترتیب و اولویت درس هایی که قصد دارید اول آن ها را بزنید، مشخص کنید.
ترتیب قرار گرفتن دروس در دفترچه کنکور سراسری، برای کلیه داوطلبان یکسان است اما باید توجه داشته باشید توانمندی علمی و تست زنی همه داوطلبان کنکور سراسری یکسان نیست.
به همین دلیل توصیه می شود از پیش برای خود تعیین کنید تست های کدام درس را می خواهید بزنید.
برای اولویت بندی دروس باید به میزان تسلط خود و توانایی تست زنی در آن درس توجه داشت.
چرا باید برای اولویت بندی دروس به میزان تسلط خود بر درس توجه کنید؟
1_ زمانی که بر مفاهیم و تست زنی یک درس تسلط داشته باشید، انگیزه زیادی برای ادامه آزمون و زدن تست های بعدی دریافت کرده و کمترین میزان استرس را در جلسه کنکور تجربه می کنید.
2_ صرفه جویی زمان.
زمانی که بر مفهوم و روش های تست زنی درسی تسلط داشته باشید، می توانید در کمترین زمان ممکن تست های آن درس را زده و از زمانی که اضافه می آید برای زدن تست های درسی که بر آن تسلط کمتری دارید استفاده کنید.
مدیریت زمان
برای مدیریت زمان سعی کنید، زمانی را برای برگشت به سوالات (استراتژی برگشت) اختصاص دهید.
استراتژی برگشت: ابتدا سوالاتی را که صد در صد بر آن ها تلسط دارید را بزنید و سوالاتی را که شک دارید علامت بزنید تا در مدت زمانی که اضافه می آورید برای آن ها وقت بگذارید.
برای مثال، دروس عمومی شامل 100 تست می باشد و مدت زمان پاسخ دادن به سوالات دروس عمومی 75 دقیقه است اما به داوطلبان کنکور توصیه می شود مدت زمان برای پاسخ گویی به سوالات عمومی را 60 دقیقه در نظر بگیرند (هر درس 15 دقیقه) تا زمان برای استراتژی برگشت داشته باشند.
برای عمل کردن به به سه مورد تاثیر گذار در مدیریت آزمون علاوه بر تمرین، دانش آموزان باید انواع سوالات کنکور را نیز بشناسند.
انواع سوالات کنکور
سوالات کنکور چهار دسته می باشند:
دسته اول: سوالاتی که داوطلب مطمئن است پاسخ آن را بلد بوده و می تواند پاسخ دهد.
دسته دوم: سوالاتی که فرد مطمئن است بلد نیست و نمی تواند آن ها را پاسخ دهد.
دسته سوم: سوالاتی هستند که فرد میداند که می تواند به آن ها پاسخ دهد اما زمان بسیاری را از فرد می گیرد به همین دلیل توصیه می شود این دسته از سوالات را در زمان استراتژی برگشت حل کنید (علامت بزنید).
دسته چهارم: سوالاتی هستند به به پاسخ آن شک دارید.
سوالات شک دار دو دسته هستند:
1_ سوالات 50-50 : زمانی که بین دو گزینه به یک میزان شک دارید توصیه می شود این تست ها را نزنید.
2_ سوالات 70-30 : زمانی که بین دو گزینه، یکی از گزینه ها را با توجه به علمی که نسبت به آن دارید به پاسخ صحیح نزدیک تر می دانید و معمولا توصیه می شود این سوالات را نیز در زمان استراتژی برگشت بزنید.
اشتباهات رایج کنکور
1_ بی انگیزه درس خواندن
2_ زمان بسیاری را به تلفن همراه اختصاص دادن
3_ مقایسه کردن خود با دیگران
4_ بدون برنامه ریزی و نامنظم درس خواندن
5_ تقلید از دوستان و هم سالان
6_ شرکت نکردن در آزمون های آزمایشی
منبع : کنکور آسان است https://ostadahmadi.com/